Türkler Stanford’la dünya yıldızı olacak

Posted by

Global çapta en fazla unicorn’a (milyar dolarlık girişimler) ev sahipliği yapan Silikon Vadisi’nde, gençlerin yolculuğunda en önemli duraklardan birisi, hiç kuşkusuz, dünyaca ünlü Stanford Üniversitesi. Türk Telekom’un yeni projesiyle Stanford Üniversitesi, kapılarını Türk girişimcilere açtı.

Yerli girişimlerin büyümesine katkı sağlamak için yürüttüğü PİLOT programını, bu yeni adım ile yeni bir safhaya taşıyan Türk Telekom, Stanford Gelişim Merkezi ile iş birliği içinde tasarlanıp sunulan kurumsal eğitim programını Stanford Üniversitesi kampüsünde başlattı. PİLOT programıyla desteklenen 9 Türk girişimi, ABD’de girişimcilik eğitim programına katılıyor. Program ayrıca uygulamalı çalışma oturumları ve network sağlamak amacıyla da kurgulandı.

Programın açılış konuşmasını yapan Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Dijitalleşmeyi, ülkemizi dünyaya ve geleceğe bağlamak olarak görüyoruz. Bu kapsamda yenilikçi ve inovasyon odaklı yaklaşımımızla yepyeni rotalar çiziyoruz. Teknolojiyi üretmenin yanında ihraç etme misyonumuz ile Türkiye’yi geleceğe taşıyacak her hamlede varız” dedi.

Yerli ‘unicorn’ hedefi

Ümit Önal, küresel başarılara imza atacak daha fazla girişime destek olarak Türkiye’den yeni unicorn’lar çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, şunları söyledi: “Global çapta girişimlerin doğum yeri olan Stanford Üniversitesi’nin programıyla girişimlerimiz, dünya arenasındaki yerlerini daha da sağlamlaştıracak. Yerli teknoloji girişimlerinin dünya arenasında yükselişini ve ekosistemi küreselleştirecek yatırımlarımızı desteklemeye devam edeceğiz.”

9 yerli startup ‘ABD’ye gitti

Stanford Üniversitesi ile yapılan iş birliği ile; Türk Telekom’un desteklediği yerli startup’lar ABD’ye gittiler. Bu girişimler Medialyzer, egaranti, Sensemore, F-Ray/JetScoring, Finceptor, FINSO, Link Robotics, B2Metric AI ve Cloud4Feed olarak sıralandı. Bu ekiplerin kurucuları ve temsilcileri tamamlayıcı ABD programını bitirdikten sonra Türkiye’ye dönecekler.

‘Yatırımlar meyve vermeye başladı’

Türk Telekom’un girişim sermayesi kolu TT Ventures’ın dünyanın önde gelen girişimcilik merkezleri ve ekosistemleriyle stratejik iş birliği kurduğunu ve bu sayede küresel ağlarını genişlettiklerini ifade eden Ümit Önal, “Stanford Üniversitesi’nde özel olarak tasarlanan girişimcilik programı, Türkiye’nin küresel inovasyon haritasına önemli bir katkı sağlayacak. Türk Telekom Ventures’ın San Francisco’da bulunan ofisi girişimlerimizin dünyaya açılması için önemli bir durak. Bu ofis ile Türkiye’den çıkan değerli fikirleri Silikon Vadisi üzerinden dünyaya açıp, dünyadaki yenilikçi fikirleri ise ülkemize taşıyarak Türkiye ve global pazarlar arasında köprü oluyoruz” dedi.

“Sağlıktan enerjiye, eğitimden, yapay zekâ destekli iş çözümlerine kadar pek çok alanda, teknolojiye odaklanan yerli girişimlere rehberlik ederek yatırım yapıyoruz” diyen Önal, “Emeklerimizin karşılığını, desteklediğimiz girişimlerin dünyaya açılıp küresel başarılara imza atmalarına şahitlik ederek alıyoruz” açıklamasını yaptı.

Bu kapsamda, Türk Telekom Ventures yatırımlarından dijital pataloji alanında tanı desteği sağlayan Virasoft’un küresel arenadan yatırım almaya devam ettiği, eğitim platformu MentalUP’ın 120’den fazla ülkede 15 milyon kullanıcıya ulaştığı, Syntonym’nin ABD, Avrupa ve İngiltere pazarında büyüyeceği bildirilidi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir